Friday, 19 April 2013

kolot atau bodoh???

kadang aku tak faham sesetengah perempuan.. 
either dyorg ne terlalu kolot.. terlalu naif.. terlalu taat atau yg paling mudah aku kate terlalu BODOH.. 
yea setiap perkahwinan mesti ada perasaan cinta.. 
kadang tak jugak.. kawin pakse last2 happy bahagia ever after gax macam kat dalam cite tv3 skang ne.. 
kadang aq tak paham perangai lelaki ne.. 
paling senang n depan mate laa.. 
almost 15years... husband tak berkerje.. 
whole thing kat rumah sume wife yg beli.. 
its 15 years.. 
bukannye sekejap.. 
tapi yg aku heran.. 
si wife yg SOLEHAH ne ikot je cakap laki dy.. 
sampaikan mak si wife ne sendiri terabai.. 
SOLEHAH KE?? 
hellow~ mmg la bile kawin kite kene ikot cakap laki kite.. 
habis sape yg bersusah payah.. penat lelah beranakkan kau 2~ 
oh my!!! 
aq tak faham la pempuan jenis camne.. 
and for the boys.. 
tolong laa.. 
kesetiaan wanita kat awak.. jangan la nak amik kesempatan.. 
untong la kalo ko dapat bini cam2 nak tanggong ko sampai mampos.. 
kalo aku.. 
stakat aku yg nak tanggong kau.. baik aku single.. 
tak menyusahkan diri.. 
cerai.. kawin lain.. 
carik laki kaye..
mentaliti orang yg cakap TAAT PADE PERINTAH SUAMI 2 bukannye tak boley kite buat.. 
tapi berpade2 laa.. bukan melampau2.. come on.. kau dah kawin kau ade otak nak fikir..
jangan la terlalu kolot.. 

so girls.. nasihat aku.. kalo korang nak carik husband.. carik yg rajin keje.. bukan sebab harte.. tapi sebab tanggongjawab~ aku bukan cakap semua laki camne.. tapi kite sebagai pemppuan kene jugak memilih~ kalo ko tak fikir mase depan ko.. fikir mase depan anak2 kau nanti.. 

oke laa.. penat lelah aku tulis dengan kegeraman yg memuncak tgk pempuan sebegini.. 
ADIOSSAAA~ 

No comments:

Post a Comment