Tuesday, 14 April 2015

Rasa

Cinta itu perjudian.. 
Kau menang, kau bahagia.. 
Kau kalah, kau derita.. 
Sesak.. 
Sebal.. 
Segala macam perasaan yang tak dapat kau zahirkan.. 

Kadang.. Bila kau rasa kau benar sayang.. Benar cinta.. Tapi.. Terbatas dek kerana rasa paranoid kau yang entah apa-apa.. Akhirnya.. Kau diam bisu.. Apa lagi kau nak cuba katakan? Perasaan kau? Perasaan apa?


XOXO 
etty

Friday, 10 April 2015

Aku dan apa adanya aku.

Berhabok dah blog.. Haha! As usual lah.. Mmg aku nie nak bukak blog nie stahon skali baru aku update.. Even taw mane ad sape pon nak bace blog aku.. Tapi.. Biar lah.. Aku buat mane taw dah tue2 aku ade alzhimer ke.. Ad skizo ke.. Boleh la aku taw kenangan dulu2.. 

Sekarang pon.. Umor 22tahon dah.. Tapi aku nie.. Sejenis manusia yg payah sgt nak move on dripade kenangan2.. Dudok sorang2.. Nanti aku rindu2 pade kenangan lepas2.. Tak kire pahit ke manis.. Kite manusia.. Mane ad yang sempurne.. Aku tak reti berbias2 macam org lain.. Aku.. Direct.. Senang.. Kau taw ape aku nak.. Aku taw ko clear ap aku rase.. 

Org nampak aku kuat kan? Mcm sejenis perempuan hati kering.. Tapi.. Itulah.. Payahnye bile kau nmpak kuat nie.. Takde org nak hulur tangan.. Org ingat kau kuat dah.. Tapi yg sebenarny tuhan saje taw..

Okey nampak meraban dy.. Okey.. Bye.. 

XOXO 
etty

Tuesday, 17 June 2014

MeMoriEsta beBeh!









ITS FRIENDZONE!! 
its a serious shit IF u fall in love or ape2 lah yg cam butterflies in ur stomach cenggitu dgn UR BESTIES~ 
hahahahax!! 

but sometime its flows with the time ryte~ 
hahahahahahax! 
and what else we can do! 

ohhh please~ 
stay away wahai feeling yang bukan2 hoi! 

wait5! jgn na salah anggap eaa~
aku bukan ade masalah jatoh cite ke ape keyy~ 
i just~ tetibe teringat~ 
the "sweetmemories" of mine mase awal dips kat UTHM~ 
well~ 
biaselahh~ dunie baru.. 
membe2 baru~ and... new BESTIES~ 
hikhok.. 
key bai! 


XOXO 
ETTY



Saturday, 24 May 2014

sAat iTu iNi~

saat aku rase aku dgn dy takde harapan lagi..
aku pandang sume gambar aku dgn dy kat meje yg aku tampal..
oke etty.. kuat2!!
saat aku rase aku dgn dy tak lagi serasi..
aku tenung lame2 gambar kami..
see~~ kalo tak serasi takkan lame gini..
saat aku rase aku dgn dy macam org asing..
aku pegi kat almari.. sembur sikit wangi macam dy..
oke masih rase ini bau lembut dy taim detim2..
saat aku rase aku dgn dy tak lagi manis seperti dulu..
aku bukak fon.. aku bace massage lame..
saat aku rse dy tak lagi sayang aku..
aku ingat balik moment aku baru belajar makan sayor sebab aq mmg pesen ta ske sayor..
kateny sayor baik tok bantu beri vitamin pd aku yg lahir dgn antibodi lemah nie..
saat aku dihasut nafsu untuk mendidih dgn dy..
aku teringat tiap kali dy cakap.. kite yg kawal perasaan kite.. bukan sebalikny.. so think wisely~
dy la bantu aku keep calm and belajar sabar and kawal diri..

yup itu aku.. 
bukan org lain.. 
itu memang aku..
kalau org tgk aku.. yea mmg aku kasar nak mati~ 
tapi org tak sangke punye sape aku.. 
manje mane aku.. 
dan org takkan sangke jahat mane aku sebenarny~ 
XOXO
etty

Thursday, 22 May 2014

aKu si aNak Air BatU caMpoR~ ekkhh??

aku anak air batu campur..
campuran dua sisi yg berbeza.. 
dua jenis manusia yang langsong tak same sikit pown.. 
ibu dan ayah aku lah tuuu~ 
godak2 jadi lah aku and adik2..

aku ne ade sikit  pesen same macam ayah aku..
pesen suke keluar malam.. 
pesen suke ade kawan ramai2 ta kire lah dy 2 baik ke tak.. 
dari sait2 baik2 mcm ustaz ustazah , sait2 nakal2 mcm budak2 yg selalu keluar rumah tapi bile balik rumah badan berbirat kene balon dgn paip getah, sampailah sait2 budak2 yg selalu org tue kate jgn kawan dy.. dy 2 budak jahat iaitu sait2 mmbe yg bohsia, geng pecah rumah, kaki samun, amik dadah dan segala maalah bende haram lahhh.. sume 2 kawan aku.. 
kalau kau sudi lah kawan dgn aku~ 
sebab ayah salu cakap: 
"ape adehal kwn dgn dyorg..kalau yg jahat kwn dgn yg jahat ek.. nanti dyorg tak tahu ape itu baik.. 
same mcm kite yg baik kononny.. kalau brkawan dgn yg baik je.. nanti kalau ade yg nak menjahat2 dgn engko.. dah engko tak taw nak buat ape.. engko ikot je jadik org bodoh sebab takot.."  

kire betol lah ape ayah aku cakap 2 kan? bagi aku betol lah..
sebab bagi aku berkawan ne pon 1 fasa untuk kite2 ne belajar mengenal dunie.. 
mengenal seribu juta jenis manusia yg kalo kat malaysia rambot same hitam hati lain2.. 
tapi kalo versi worldwide aku cakap darah same merah, hati lain2.. boley kan? 

tapi oleh kerane aku anak sulong dan perempuan.. 
kalau kat rumah ibu lah jadi mak jemah tiap kali aku  balik je aku dari hostel.. 
ade aje cerite dy nak menjemah dgn aku.. haihlahh ibu.. kelako laaa.. 
kengkadang sampai 2pagi dok menjemah je kat dapor.. 
tapi org tue ne jugak la paling aku tak ngam kalo dok lelame.. 
ade aje prcanggahan pendapat.. 

ibu aku pesen berprotokol bak kate atok aku.. 
orgnye disiplin tinggi.. 
mane takny.. pengawas sekolah dulu.. 
ayah pulak pesen sekati engko la na buat ape asalkan engko hepi2.. 
sebab dy pon membesar cenggitu.. 
kontra dgn ibu.. dy ne pengganas sekolah.. 
key aq ikot ayah.. kekekeke~ 

okey bebalik pade ibu aku.. 
dy ne kire macam org yg brtanggongjawab ajar aku camne tangani masalh2 dengan manusia.. 
ajar aku erti sebenarny dunie ne kejam.. 
yg aku kene kuat untok hidop.. 
kene bertahan dengan tulang empat kerat aku nie walau camne berat beban yg aku tanggung..
katenye ujian dunie.. siap perli sket "kalo ujian dunie tak pass, ujian kat SANE nanti acano engko kak? " 
aicheche.. ibu cakap pasal sane je dedor jantong makkk.. 
ibu lah ajar aku jadik kental sikit.. 
jadi seorang yg jgn bagi org pijak kite..
jadi seorang yang lantang bersuara ape hendak aku.. apehal engko? camtuuu~ 
kalo harap jadik mcm ayah tu.. asyik nak bersabar je.. ehemmm..
aku tgk dy pnye sabar biar aje org pijak kepale dy pown aku rase nak tampo2 jek dy and cakap "ayah!! sedar lah sikit!! org tu nak gune ayah jek!! yg penat ayah!! bukan dy.. tapi yang senangny dy!! bukan ayah!!" pahtu aq predict dy akan jawab mcm biase dy ckp kat aku selalu.. " biar org buat kite, jangan kite buat orang" alah ayah oiii..~ tensi akuuu~ 

senang cite kite sekarang ne ialah sape yg ayah ibu kite cipte..
for me yang punye sikap ibu and ayah aku yg macam hitam putih.. 
aku adalah ank mereka si hitam dan si putih.. 
mcm mane sikap mudah aku.. itu ayah aku yg terapkan kat aku.. 
mcm mane engko tgk aku lantang dengan ape aku nak.. oke.. part tu ko tgk ialah sisi sebelah ibu aku.. 

oke.. sbenarny aku tgk cermin tadi.. 
pahtu nampak sisi ibu and ayah dalam diri.. 
rajin pulak nak bukak blog.. 
na cakap.. 
aku bangge jadik anak AZMAN WAN CHIK and NORMALA HARUN.. 
hehehe~ 

Friday, 25 April 2014

iTu mEmAng cAra Aku~

bila nak tido.. 
tekap muke kat bantal.. 
tak pown ttop mate dengan selimot.. 
nangis senyap-senyap.. 
biar air mata yang mengalir.. 
bgn pagi mate bengkak-bengkak.. 
hidong merah-merah.. 

yes! 

itu memang cara aku.. 
cara aku lepas rasa.. 
cara aku lepas perasaan.. 
marah, tak suka, kecewa, sedih.. 
macam tu lah cara aku.. 
kalau tak lut.. 
keluar hirup udara sejuk.. 
dongak langit kosong malam.. 
biar badan sejuk kaku.. 
masok bilik.. tukar baju.. 
masok toilet.. bertapa bawah pancuran air.. 
betapa sampai sejuk.. 
betapa sampai kaku.. 
betapa sampai mengiggil badan.. 
betapa sampai kecut jari jemari.. 

motif? 

biar sejuk hati.. 
biar sejuk kepala kusot.. 
biar sejuk badan.. 
lepas semua 2.. masok bilik.. siap3..
mnom air mineral sampai agak kembong perot.. 
sampai puas.. 
baring atas katil.. 
nangis lagi.. 
smpai terlelap.. 

yes!

itu memang cara aku.. 
setiap orang lain caranya kan? 

XOXO
etty

aKu yaNg LaNtaNg berSuara

first of all.. 
ini kisah aku.. 
kisah diri aku.. 
kisah rasa hati aku.. 
bukan rasa orang.. 
yang korang patot tahu..
aku jenis yang berterus terang.. 
aku jenis lantang bersuara..
aku jenis ikot kate hati sendiri..
aku jenis mudah annoying dengan manusia yang perangainy ntah hape2.. 
aku jenis mudah annoying dengan manusia plastik yang merata2 atas muka bumi.. 
ape aku suke.. aku suke.. aku cakap.. 
ape aku tak suke.. tetap aku tak suke.. jarang aku cakap.. 

dari aku masih perlu diteman ayah ke toilet tiap malam.. 
ibu ajar aku jage hati orang, hormat perasaan orang..
ayah ajar aku kalau orang sakitkan hati kite, senyap.. senyum.. ada masa DIA balaskan..
ustaz kat sekolah ajar aku ape yg kite buat kite akan kene balik.. 
cikgu kaunserling ajar aku supaye sabar dalam melayan kerenah manusia bila dewasa kelak.. 

tapi bile dah besar yg kire dah cukop lah syarat nak jadik mak orang ne.. 
aku belajar kalau kite jage hati org, org ade ke jage hati kite? 
aku belajar kalau org sakitkan hati kite, makin lame makin dy suke buat.. 
aku belajar kalau kite tak membalas ape dy buat, dy tak merase ape kite rase.. 
aku belajar kalau kite sabar sangat, sampai satu tahap sabar pon tak sanggop sabar.. ishhh.. sabar je laaa.. 

ape aku cube sampaikan?? 
bukan kau sorang hidup atas muke bumi ni.. kite kongsi.. 
bukan kau sorang yang ada hati.. org lain pon ada.. 
bukan kau sorang ade perasaan.. org lain pon ada.. 
bukan kau sorang je yang sabar dgn sikap manusia.. org lain pon sabar jugak..

senang cerita.. 
tak puas hati? cakap pada yang perlu.. 
sakit hati? kongsi mana tahu boleh kurang sakit tu..
tanak jage hati org? nanti rasa sendiri.. 

ini nota.. bukan aku nak campak shoot kat muke kau sorang.. 
bukan kau sorang kat dunia ni.. ngt 2..
jangan terase sgt sbb nota ini tiada penama spesifikasi.. 
lebih kurang antara nota campak pada diri sendiri.. 
sebagai peringatan nanti jgn tak sedar diri.. 

XOXO
etty